PAÜ’de Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen seminere kadınların ilgisi yoğun oldu. Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Emine Kitiş, toplumsal cinsiyetin ne olduğu, özellikleri ve hayatımıza yansımaları hakkında bir sunum gerçekleştirerek, toplumsal cinsiyetin insan odaklı olduğunun altını çizdi.

Cam tavan sendromuna hakkında bilgi veren Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Melek Öztürk, “Çalışma hayatındaki aktif olan kadınların yükselmelerini engelleyen etkenlerin tamamına “cam tavan sendromu” denilmektedir. Kadının üst düzey idari pozisyonlara gelememesine, unvanın yükselememesine neden olan faktörlerin başında yetenek eksikliğinden çok kişisel algılar, basmakalıp yargılar, mentor eksikliği, iletişim eksiklikleri, kurumun kültürü ve tutumları, toplumsal cinsiyet rolleri ve çoklu rol üstlenme, iş-aile çatışması gibi faktörler bulunmaktadır” dedi.

“Kadın erkek ayrımı akademide de görülüyor”

Melek Öztürk, üniversite yönetimlerinde yer alan kadınların sayısıyla ilgili bilgi vererek, “Türkiye’deki 207 yüksek öğretim kurumunun 17’sinde kadın rektörler mevcut. Bin 797 dekanın 322’si kadın dekan” diye konuştu.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir