1. Rolleri yeniden tanımlayın!

Günlük ev işlerini paylaşın. Çocuklarla kimin ilgileneceğini, alışverişi kimin yapacağını belirleyin.

Her hafta, ne yapılması gerektiği ve her ikiniz için ne zaman yapılması gerektiği hakkında konuşmak için bir toplantı yapın. Önümüzdeki hafta gelecek her şeyi ve yapılması gerekeni yazın.

2. Günlük ritüelleri uygulayın!

Günde sadece on dakika içinde kendinizi özel hissedeceğiniz meşguliyetler bulun. Egzersiz yapın, müzik dinleyin, kitap okuyun. Yani sizi mutlu edecek şeyler bulun.

3. Duyarlı ve etkileşimli olun!

İçinize kapanmak, iletişim kesmek ilişkiyi çıkmaza sokacaktır. Her şeye rağmen iletişim kurun. Düşmanca, öfkeli ve sinirli davranışlar kızgınlığınızı artırır.

Şimdi partnerinizle duyarlı ve etkileşimli olmaya geçme zamanı. Bu, eşinizin endişelerini duyduğunuz, onunla empati kurduğunuz anlamına gelir.

Duyarlı olmak, korku ve endişeleriniz hakkında birbirlerine güvenmek anlamına da gelir.

4. Birbirinizin duygularını anlayın

Hepimizin duyulması ve anlaşılması gerekiyor. Suçlama durumu, karşımızdaki kim olursa olsun onu, anlamamıza ve bağlantı kurmamıza engel oluyor.

Bu belirsizlik ve stres döneminde, suçlamadan uzaklaşmayı deneyin ve daha güçlü bir bağı oluşturmaya yardımcı olmak için onaylamayı kullanın.

Doğrulama, diğer kişinin haklı olduğu ve yanıldığınız anlamına gelmez. Bu sadece problem çözmeye veya duyguyu ortadan kaldırmaya çalışmadan; diğerinin duygularını veya deneyimlerini gördüğünüz ve kabul ettiğiniz anlamına gelir. “Düzeltmeye” çalışmıyorsunuz; sadece partnerinizin size ne söylediğine şahit olmanıza ve merak etmenize izin veriyorsunuz.

5. Şefkatli olun!

İkiniz birlikte bu zor zamandan geçiyorsunuz, yani ikiniz de mücadelede yalnız değilsiniz. Bu, kendimize ve başkalarına karşı merhamet göstermenin kilit bir bileşenidir, yani- mücadelemizde yalnız olmadığımızı kabul etmek.

Bu belirsizlik zamanında hatalar yapacaksınız ve birbirinizin sinirlendireceksiniz. Önemli olan burada hatanızı fark edip geç kalmadan tamir etmeniz.

İlişkinizi düzeltmek, yanlış adımınızı kabul etmek, özür dilemek ilişkinize iyi gelir. İpucu: Onun davranışlarına değil, kendi davranışlarınıza odaklanın.

6. İkinizin de ne kadar alana ihtiyacınız olduğu hakkında konuşun

Herkesin bir tür yalnız zamana ihtiyacı vardır ve bunun partnerinize duyduğumuz sevgi ile ilgisi yoktur.

Kişisel alan, aile alanı ve çalışma alanı gibi mekanın sizin için nasıl göründüğü hakkında konuşun. İşinizi tamamlamak için partnerinizin neye ihtiyacınız olduğunu ve bunun ne zaman gerçekleşmesi gerektiğini anlamasına yardımcı olun. Partnerinizin alan ihtiyaçlarını da duymaya ve empati kurmaya hazır olun.

Herkesin özgür alanı olmalı. Yalnızca size ait bir zaman dilimi.

7. Birlikte anlam bulma

Birlikte yapmaktan keyif aldığınız aktivitelere ağırlık verin. Zamanı birlikte paylaşın. Sevdiğiniz bir sanatçının şarkılarını dinleyin. Pazıl yapın. Ailecek ev oyunları oynayın. Biraz düşünürseniz ortak yapabileceğiniz pek çok şey bulabilirsiniz.

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir