Üç ay sonra bebeğinizin uyku düzeninde önemli bir değişiklik göreceksiniz. Bunu söylediğimiz için üzgünüz, ancak üç ila altı ay en zorlu uyku dönemi olabilir. Bu aylarda bebeğinizin uykusu, hafif ve derin uyku dönemleri ile daha çok bir yetişkininki gibi olacaktır. Her bebeğin benzersiz olduğunu her zaman hatırlamanıza rağmen, sizi neler bekliyor bir bakalım…

• 3-4 ay: Bebekler gece ve gündüze göre daha düzenli uyku düzenine sahip olmaya başlar. Hala her gün 15-18 saat arasında çok fazla uykuya ihtiyaçları var.

• 4-6 ay: Bebekler gecede 5-6 saat uyumaya başlayabilir ve yine de günde toplam 15-18 saat uykuya ihtiyaç duyar.

• 6-12 ay: Bebeklerin hala günde 15-18 saat uykuya ihtiyacı vardır ancak gece 9-12 arasında uyumaya başlayabilirler.

• 1-3 yaş: Bu yaştaki küçük çocukların günde yaklaşık 12-14 saat uykuya ihtiyacı vardır.

• 3-6 yaş: Çocukların günde 11-12 saat uykuya ihtiyacı vardır.

Bebeğinizi gece beslemek

Dört aylıktan küçük çocuklar genellikle gece emzirilir veya biberonla beslenir. Bunun nedeni kısmen aç olmalarıdır, ancak aynı zamanda insan temasına ve rahatlığına da ihtiyaçları vardır. Dört aydan sonra, artık geceleri yemek yemeleri gerekmez – uygun kiloyu aldıkları sürece (çoğu bebek 12-13 kiloya ulaşmalıdır, bu, metabolik olarak geceleri yemek için artık ihtiyaç duymadıkları ağırlık). Birçok bebek hala geceleri yemek yemek ister, bu nedenle bu yaştan sonra gece beslemelerine devam edip etmemek size kalmış.

Gece beslemeyi kesmek için öneri!

Bebeğinizi gece beslenmesinden kesmek için nazik bir yaklaşım benimseyin. Uyandıktan sonra bebeğinizin ilk emzirme seansını veya biberonunu aldığı, gün içinde birkaç kez emdiği ve yatmadan hemen önce bir kez daha beslediği aşamaya ulaşmak istiyorsunuz. Kademeli olarak bu programa göre çalışmak, geçişi herkes için kolaylaştıracak ve emziriyorsanız sizin için daha az rahatsızlık anlamına gelecektir.

Bir yaklaşım, her gece beslenmesi arasına fazladan 15-30 dakika eklemektir. Bebeğiniz her seferinde daha uzun uyumaya başlamalı ve sonunda beslenmek için uyanmayı tamamen bırakmalıdır. Ayrıca gün içinde tok hissetmeleri için daha fazla yiyecek vermeyi veya onları tutmak veya sallamak gibi farklı bir şekilde rahatlatmayı deneyebilirsiniz.

Bebeğin uyku regresyonu

Tam bir rutin oluşturduğunuzu düşündüğünüz anda, çocuğunuz gece sık sık uyanmaya ve şekerleme yapmayı reddetmeye başlar. Uyku gerilemesi her yaşta olabilir ama tipik olarak 6 hafta, 4 ay, 8-9 ay, 15 ay, 18 ay ve 2 yaşında ortaya çıkar.

Başlangıç ​​olarak, 4 aylık uyku gerilemesi kalıcı bir değişimdir. Diğer uyku regresyonlarına gelince, şu teknikler şu ana kadar kaydettiğiniz ilerlemeyi kaybetmeden yönetmenize yardımcı olabilir:

• Büyüme atakları gerilemelerle ilişkili olabilir, bu nedenle fazladan yemek vermekten korkmayın. Sonsuza kadar sürmeyecek ve yakında zor kazandığınız programınıza geri döneceksiniz.

• Onları rahatlatın ama eski alışkanlıklarına geri dönmeyin: kucaklayın ama emziği bırakmayı başardıysanız, uyku gerilemesi sırasında emziği onlara vermeye kalkmayın.

• Yardım isteyin! Bebeğiniz gece boyunca uyumuyorsa, yorulacak tek kişi onlar değildir. Eşinizden, arkadaşlarınızdan veya aile üyelerinizden bebek veya ev işlerine yardım etmelerini isteyin.

Bebeği ne zaman kendi odasına taşımalı?

Bebekler, istediğiniz takdirde en başından itibaren kendi yataklarında uyuyabilirler. Size yakın olmak isteyen bir çocuğunuz varsa, sizden ayrı uyumaya alışması zaman alabilir.

6-7 ay civarı, bir bebeği kendi odasına taşımak için tipik bir yaştır. Bundan sonra çevrelerine daha fazla alışmış ve değişimle mücadele etmiş olabilirler. 8 aydan sonra, yakınlarda kimse yoksa daha fazla sıkıntılı hale gelebilirler.

Bebeği gerçekten uykuya dalmadan önce yatırmak ve o uyuyana kadar bebeğin sırtını okşamak uykuya sağlıklı şekilde geçmesini sağlar. Ağlarsa çocuğu kaldırıp teselli etmek, sakinleştiğinde de yatırmak gerekir. Çocuğun buna alışması biraz zaman alabilir ama onlar için orada olduğunuzu gösterebilmeniz önemlidir.

Kabus görürlerse ne yapmalı?

Kabuslar oldukça nadirdir ancak en sık 3-12 yaşları arasında görülür. Genellikle uykuya daldıktan yaklaşık bir saat sonra ortaya çıkarlar, ancak gecenin ilerleyen saatlerinde de ortaya çıkabilirler. Tehlikeli olmasalar da sinir bozucu olabilirler.

Aşağıdaki adımlar, çocuğunuzun bir kabustan sonra başa çıkmasına yardımcı olabilir:

• Onlara orada olduğunuzu ve her şeyin yolunda olduğunu söyleyin. Varlığınız onların güvende olduklarını bilmelerini sağlar.

• Onları dinleyin ve neler olduğunu açıklayın.

• Ortam aydınlatması ve kucaklamalarla onları rahatlatın.

Yazının 1. Bölümü için tıklayınız: https://kirmizikadin.com/bebeginizin-uykusu-icin-oneriler-ilk-3-aya-dikkat/

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir